Et kjempeflott webinar.

Mandag kveld hørte jeg på opptak av et webinar som tok for seg «bruk av eksterne belønninger i fuglehundtrening». Det var Astrid Weider Ellefsen som holdt det (i regi av Hund i Fokus) og det varte i nesten tre timer. Det var satt av tid til spørsmål underveis og det var også fint å få med seg. Mange gode spørsmål, som ble godt besvart.

Det var så flott å erfare at en som driver belønningsbasert trening av fuglehund, kan vinne NM Høyfjell. Det er jo så mange som sier at det absolutt ikke går an å trene fuglehunder med godbiter, leker og avstandsbelønning, men det gjør det jo så absolutt. Det har jeg aldri tvilt på, for det motsatte er selvsagt ikke et alternativ. I hvert fall ikke hvis vi ønsker hunder som skal jobbe for oss (og seg selv også, selvsagt).

Her er hva som ble gjennomgått på webinaert. Jeg fikk noen «aha-opplevelser» underveis, ellers var det godt med litt oppfriskning av noen av temaene.

Jeg hadde vært ute med Pia og Anton først og trent litt med dem. Selv om dette var et opptak fra desember, og jeg kunne stoppe opptaket når det passet for meg, var det greit at de var trøtte og kunne slappe av. Da ble det lettere for meg å konsentrer meg og å følge med.

Mandag morgen gikk vi en liten rusletur på vannet langs land, før jeg laget meg en kaffekopp og satte meg ute litt.

Det var en så utrolig flott morgen.Himmelen var så fin, det var deilig temperatur og stille og rolig.

Etter denne flotte starten på dagen, gikk vi inn og hundene sov litt. Jeg fikk gjort unna litt kontorarbeid, før vi reiste til Nes for å handle. Da vi kom til Solbu igjen, fikk hundene et lite godbitsøk og så trente Anton litt på «slalom», sitt/bli + innkalling (sammen med Pia) og litt «følgetrening».

Pia trente på å gå «fri ved fot», vendinger og kontakt. Hun trente også på å rygge, bukke og å gå slalom mellom beina mine, når jeg gikk baklengs. Hun var kjempeivrig og bjeffa når hun syntes at det gikk litt for sakte. Hun måtte jo vente på tur må vite, for Anton skulle jo også trene 😉

I kveld blir det ingen tur, bare lufting og leik i hagen. Det er litt deilig at det ikke er så masse snø her nå, for da kan vi bruke hele hagen og jeg slipper å måke snø der hundene skal gå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: