Anton og jeg trener.

Anton og jeg trener rett som det er, og søndag jobbet vi med stå-øvelsen. Dette er den 2. ordentlige treningen som vi har gjort på øvelsen.

Når jeg trener inn nye ting, belønner jeg ofte og i rask rekkefølge. Dette gjør jeg for at han ikke skal miste fokus på treningen og finne på andre ting, som f.eks, å se seg rundt, snuse i bakken eller bare å gå sin vei.

Jeg legger signal/kommando på øvelsen, når han kan stå i noen sekunder og jeg belønner også i posisjon. Et par ganger sier jeg belønningsordet mitt når han står, like før han setter seg ned igjen. For å få belønningen, drar jeg han opp igjen med godbiten, slik at belønningen også kommer når han står. Jeg bruker fri-signalet mitt (værsågod), når vi er ferdig med ei økt. Da vet han at han kan snuse eller gjøre andre ting.

Ellers legger dere kanskje merke til at jeg noen ganger drar hånda med belønningen bort fra Anton og belønner etterpå. Dette kalles omvendt lokking, og betyr at Anton ikke får følge etter hånda mi, når jeg tar hånda bort fra ansiktet hans. Å lokke betyr jo at hunden skal følge etter godbithånda, mens omvendt lokking betyr at han ikke skal følge etter godbithånda.

Dette har vi trent på på forhånd, og her er en liten film fra treningen med Pia og Anton. Det er absolutt ikke tilrådelig å trene med to hunder samtidig, for det er lett for at det blir ganske så dårlig trening av det. Det kan dere jo tidvis se at det også blir her. Men… men…. 😉 Pia hadde helt glemt hva denne øvelsen gikk ut på, så hun måtte også ta det helt fra scratch.

Ellers trente vi litt smeller på bane da jeg leverte Mia på Låplassen til Andreas, og alle tre fikk trent. Jeg fikk bare filma Mia, men den filmen kom jeg dessverre i skade for å slette. Det er fint å trene inne i garasjen. Jeg har rydda litt der inne og kommer til å bruke rommet når jeg holder kurs, hvis det blir dårlig vær. Det er fint å ha teorien der inne, og også å trene på praktiske øvelser.

Nå er det ikke plass til så mange når det kommer til den praktiske treningen, men noen ganger kan vi godt jobbe en og en (eller to og to), så det blir bra. Jeg har heller ikke store grupper på kursene mine, derfor blir det ikke så mye venting. Det er mye å lære ved å observere når andre ekvipasjer trener, også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: